Bezlepkové bezmléčné „Míša“ řezy

Míša řezy, moučník, který zná snad každý a v oblibě ho mají hlavně děti. Já ho upravila do bezlepkové a navíc bezmléčné varianty a jako bonus i bez cukru. Krém vychází z mých oblíbených raw dezertů a kdo ho jedl zatím nikdy neuhodl, z čeho se vlastně skládá. 

recept na formu 26×26 cm:

korpus:

  • 3 vajíčka
  • 3 lžíce kokosového cukru
  • 3 lžíce mouky Schaer Mix B
  • 1 lžíce kakaa
  • prášek do pečiva
  • 1 lžíce kokosového oleje

Ušleháme si sníh s bílků. Žloutky ušlekáme s kokosovým cukrem a olejem a lehce vmícháme prosátou mouku s kakaem a kypřícím práškem. Nakonec do těsta zapracujeme zlehka sníh. Vylejeme do vymazané a polohrubou rýžovou moukou vysypané formy a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 25 minut (v průběhu pečení zkoušejte špejlí)

Krém:

  • 2 vaničky malin
  • 200g kešu ořechů
  • 1/2 hrnku medu (agáve, rýžového sirupu, javorového sirupu)
  • půl hrníčku vody

všechny ingredience vložíme do výkonného mixéru a rozmixujeme na hladký krém. Pokud mixér neutáhne, přilijte ještě trochu vody, ale ne moc. Když je vše hladké, přidejte :

  • 6 lžic kokosového oleje
  • 6 lžic kakaového másla

opět vše důkladně promixujte, vylijte na vychladlý korpus a vložte do lednice.  Po částečném zatuhnutí polijte čokoládou, kterou smícháte s jednou lžící kokosové smetany, aby se lépe krájela a nelámala.