Domácí Rafaelo

Když člověk nemá žádná omezení ani si neuvědomí v čem všem se lepek ukrývá. Tyto kuličky vznikly skoro náhodou, když jsem se pokoušela vyrobit domácí kokosové salko, které je mimochodem hodně lehké a hodně dobré, ale tak nějak jsem nevěděla jak ho upotřebit. Byl doma kokos, mandle, kokosová mouka, takže Rafaelo je na světě. A pokud nahradíte máslo, rostlinným tukem, máte i veganskou variantu

na 8 kuliček:

  • 1/2 hrníčku domácího kokosového salka
  • 100g másla
  • půl hrníčku kokosové mouky
  • sladidlo dle potřeby
  • mandle
  • strouhaný kokos

Nejdříve bych asi přistoupila k výrobě salka:

připravte si 400ml kokosového mléka a 120ml javorového sirupu. Uveďte k varu a tekutinu zredukujte na 1/3. Krásně zhoustne a zkaramelizuje.

K polovině salka přidejte 100g tuku (másla) a nechte rozpustit. Stáhněte ze sporáku, přisypte kokosovou mouku a dejte do lednice zatuhnout. Následně tvarujte koule, do kterých zapracujte jednu loupanou mandli a obalte v kokosu.

domácí rafaelo