Arašídové kuličky

Opět jeden recept, který vychází z mých oblíbených raw dobrot, ale raw vlastně není, protože jsem použila máslo z pražených ořechů a tím pádem dezert o nálepku raw přišel. Ale vůbec mi to nevadí a pokud je někdo zapřísáhlý vitarián, tak prostě použijte arašídové máslo z nepražených burských oříšku. Recept jsem našla u mé oblíbené raw foodblogerky
http://sweetlyraw.com/ a trochu upravila.

  • 250g másla z pražených arašídů od firmy
    https://www.butterland.cz/
  • 6 čerstvých datlí bez pecky
  • dvě lžíce javorového sirupu
  • tři lžíce teplé vody
  • dvě lžíce kokosového oleje
  • půl lžičky mleté vanilky
  • 3 lžíce mandlové mouky
  • špetka soli
  • hrst drcených arašídů
    https://www.butterland.cz/
  • čokoládová poleva

Máslo, datle, javorový sirup, olej, vanilku, vodu a sůl dejte do foodprocesoru a rozmixujte na hladkou pastu.

Přendejte do misky a zamíchejte mandlovou mouku a drcené burské oříšky (trochu nechte na ozdobu), vytvarujte kuličky, vložte do lednice cca na dvě hodiny, poté máčejte v čokoládě a dozdobte ořechy.

Snickers koule