Piškotová srdíčka

Vždycky když mi zbude část surovin z přípravy jiného moučníku či dezertu, snažím se je nějakým způsobem zužitkovat, abych nemusela vyhazovat. Právě takto vznikla tato piškotová srdíčka. Původně jsem chtěla udělat ze zbytku piškotu malou roládu, ale jsem do ruky chytla vykrajovátko a myslím, že to byla dobrá myšlenka.

na piškotový plát, ze kterého budete vykrajovat:

  • 2 vajíčka
  • 3 lžíce mouky Schaer Mix B
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce cukru (rýžový, javorový, klasika)

Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh, který tvoří pevné špice, neohýbající se dolů. Do sněhu zašleháme nastřídačku žloutky s olejem a opatrně vmícháme mouku.

Vylijeme na papírem vyložený plech, rozetřeme cca na 1cm vysokou placku a pečeme v troubě cca 10-15 minut na 180 stupňů.

Když plát vychladne, vezmeme vykrajovátko a vykrájíme požadované tvary, u mě to byla srdíčka.

Vanilkový krém:

  • pudinkový prášek vanilkový
  • 1/4 mléka
  • Sladidlo (cukr, agáve, rýžový sirup)
  • 150g másla

pudink s mlékem svaříme na hustou kaši, kterou hned přikryjeme potravinovou folií, aby se nevytvořil škraloup a necháme zcela vychladnout a následně zašleháme do změklého másla a dosladíme podle vlastního uvážení.

Na jeden plát piškotového srdíčka nastříkáme přes cukrářský sáček krém ve tvaru malých kopečků a překryjeme dalším vykrojeným srdíčkem. Vrch dezertu potřeme krémem a dozdobíme ovocem a čokoládou.

Piškotová bezlepková srdíčka