Tartaletky se šlehačkou z kokosového mléka -VEGAN

Tartaletka je druh moučníku, který má svůj původ ve Francii. V podstatě se jedná o košíček z lineckého těsta, plněný různými náplněmi, od smetanové s čokoládou nebo pudinkem, zdobení ovoce, šlehačkou, prostě vším, co Vás napadne. Tato veganská verze vznikla úplně náhodou, když jsem do těsta prostě zapomněla přidat vajíčka a na chuti tomu rozhodně neubralo.

Recept na 4 tartaletky:
  • 120g hladké rýžové mouky Adveni
  • 30g mandlové mouky
  • 60g sladidla (med, javorový sirup…)
  • 125 g másla

Těsto vychází z lineckého cukroví, zpracujeme tedy jako ovbykle. Uložíme přes noc do chladu, aby se rozleželo, druhý den natlačíme do formiček na tartaletky a pečeme na 180 stupňů.

 

Náplň:

  • Kokosová šlehačka ( přes noc uložte do lednice plechovku s kokosovým mlékem. Druhý den odeberte do hrnku jen tu ztuhlou část co se vytvoří přes noc v lednici a zbytek vylijte)
  • Kakao
  • Kakaové máslo
  • Javorovy sirup (Tyto tři ingredience je možné vyměnit za oblíbenou čokoládu)

Šlehačku zahřejeme a zamícháme sirup, kakao, kakaové máslo ( úmyslně nepíšu množství protože každý musí dle chuti, já dávám tři lžíce kakaa, 30g kakaového másla a dosladím do požadované chuti) a vše prohřejeme až se kakaové máslo rozpustí. Necháme zchladnout, můžeme dat i chvíli do lednice. Na tartaletky namažeme malinovou marmeládu a vlijeme zchladlou čokoládovou náplň. Dáme přes noc chladit a ozdobíme malinami 🙂