Musli tyčinky bez lepku

Ač já osobně bezlepkovou dietu držet nemusím, hodně věcí jsem se naučila nekupovat a dělat si spíše doma. Jednou jsme objevili bezlepkové tyčinky s quinoou, které dětem hodně chutnají, ale ne vždy je v obchodě mají. Loni jsem tedy koupila formičky od Tescomy, které neuvěřtitelně usnadní práci, protože na pečení na plechu a následné řezání a porcování nemám dost často nervy. Co se množství týká, tak to házím do mísy vždycky od oka a podle toho, co zrovna doma mám za semínka, či ořechy. Takže pokaždé vznikne naprosto jiná chuť. Hlavní složkou je však právě výše zmiňovaná pufovaná quinoa.

V těch, která vidíte na obrázku je:

  • pufovaná quinoa
  • nasekané pražené lískové ořechy
  • slunečnicové semínko
  • kukuřičné lupínky
  • sezam
  • rozinky
  • plátky mandlí
  • trocha bio pomerančové kůry proslazené rýžovým sirupem
  • javorový sirup

všechny sypké ingredience sesypte do mísy a začněte opatrně přilévat javorový sirup, který postupně začněte ideálně rukou zapracovávat. Až dosáhnete konzistence, že při zmáčknutí drží vše u sebe, můžete začít plnit formičky. Pečeme v troubě na 180 stupňů asi 20 minut do zezlátnuní.

Po vytažení nechte zchladnout a nejlépe vložte ještě do lednice. Teprve potom vytlačte z formiček. Všechno musí krásně vychladnout a ztuhnout. Pokud byste vytahovali dříve, tyčinky se rozpadnou.

Já ještě spodek máčím v čokoládě, není to nutné, ale mám ráda kombinaci čokolády a pomeranče.

bezlepkové muesli tyčinky