Tartaletky s vanilkovým krémem a čokoládovou smetanou

A opět čokoláda a opět vanilka a opět maliny. A bude hůř, sezona malin se nezadržitelně blíží, takže se máte na co těšit. Tentokrát neodolal ani náš největší frfňa a tartaletku snědl neuvěřitelnou rychlostí. Trochu jsem se obávala nových formiček, které jsem koupila na
http://www.monacoint.com/eshop/produkt/tartering80 , protože první pokus s nima se ne zcela vydařil, ale napodruhé to klaplo.

Nejprve připravíme čokoládovou smetanu:

  • 100ml smetany na šlehání
  • 50g čokolády
  • lžíce kakaa
  • 2 lžíce javorového sirupu (lžíce cukru) – závisí od sladkosti čokolády

Smetanu zahřejeme, rozmícháme v ní kakao, javorový sirup a rozpustíme v ní čokoládu. Necháme projít varem, aby omáčka lehce zhoustla a odložíme stranou. Občas promícháme.

Těsto použijeme klasické linecké:

  • 170 g mouky schaer mix B
  • 70 g hladké rýžové mouky
  • 1 žloutek
  • 60g javorového sirupu
  • 120 g másla
  • strouhaná citronová kůra z chemicky neošetřeného citronu
  • 2 lžíce mandlové mouky

ze všech surovin vypracujeme hladké těsto. Je dobré uložit na pár hodin do lednice, ale já neměla čas, takže jsem rovnou přistoupila k tvarování a pečení. Použijeme formy podle návodu a pečeme do růžova na 180 stupňů.

Mezi tím připravíme pudinkový krém:

  • 300ml mléka
  • 3/4 pudinkového prášku
  • sladidlo dle chuti
  • 50g másla

Z mléka, pudinkového prášku, sladidla, uvaříme pudink a ještě do horkého zamícháme máslo, které se rozpustí a zabrání vytvoření škraloupu.

Upečené tartaletky naplníme nejdříve lžící čokoládové smetany, na kterou naneseme pudinkový krém, dozdobíme čerstvými malinami a můžeme posypat strouhanou čokoládou.

bezlepkové malinové tartaletky