Španělská tortila

Výborný, jednoduchý recept, který si u nás našel své místo a vařím ho docela pravidelně. Základ tvoří brambory, cibule a vajíčka a pak to, co se momentálně nachází v lednici nebo to na co máte právě chuť. Výhodou je, že ji můžete konzumovat jak teplou a právě připravenou, tak odleželou – studenou. Může být podávána jako hlavní jídlo se zeleninovým salátem, nebo pouze jako chuťovka, svačinka atd.

  • olivový olej
  • 7 brambor
  • 3 cibule
  • hrst hrášku
  • pokrájené olivy
  • pokrájená sušená rajčata
  • červená paprika
  • cherry rajčátka
  • jarní cibulka
  • 5 -6 vajíček
  • sůl
  • pepř

Na dno pánve nalijte olivový olej, rozhodně nešetřete. Na rozpálený olej dejte restovat cibuli do změknutí. Vyjměte, dejte na talíř a na pánev dejte na plátky nakrájené syrové brambory, které opékejte do měkka. Pak přisypte zpět cibuli, přidejte všechnu další zeleninu a za stálého míchání zahřívejte.

Osolte, opepřete a na pánev ke všemu vlijte rozmíchaná vajíčka. Přiklopte pokličkou, zmírněte teplotu plotýnky a za dvě minuty, pomocí druhé pánve tortilu otočte a dopečte na druhé straně.

servírujeme se zeleninovým salátem.

španělská bezlepková tortila