Šlehačková bublanina s třešněmi

Třešně jsou jedno z ovoce, které preferuji spíše v čerstvém stavu. Existuje pár výjimek, mezi které patří i tato buchta. Hodně dlouho jsem zkoušela nějakou bezlepkovou bublaninu, která by vydržela vláčná delší dobu a nemuseli bychom ji sníst hned ten den (ikdyž zrovna tato buchta se u nás moc dlouho nezdrží.

  • 3 vajíčka
  • 150 g sladidla
  • jedna smetana ke šlehání (180ml)
  • citronová kůra
  • 150g mouky Schaer mix B
  • 100g rýžové polohrubé mouky Adveni
  • 50g mouky Schaer mix C
  • 3/4 prášku do pečiva

Vajíčka se sladidlem vyšlehejte do husté pěny, do které všlehejte postupně smetanu.

Vmíchejte citronovou kůru a všechny tři druhy mouky promíchané s kypřícím práškem.

Vylijte na vymazaný a vysypaný plech a do těsta zatlačte vypeckované třešně.

Pečeme na 180 stupňů cca 30 minut.

bezlepková třešňová bublanina