Domácí nanuk Winner

Pamatuje si někdo z vás nanuky Winner. Byl to jeden z mála nanuků, který jsem měla opravdu ráda a samosebou jeden z nejdražších. Pamatuji si, jak jsme dostali s bráchou 100Kč abychom si koupili nanuky, které stály max 15 Kč a já si koupila právě Winner, brácha Magnum a ze stovky nezbylo nic.

Dneska, když jsem dělala jahodové nanuky pro děti, nevím jak, ale prostě jsem si na ten nanuk vzpomněla a okamžitě se vrhla do lednice prozkoumat zásoby, jestli by šlo něco podobného vytvořit. A výsledek je tu:

Je dobré koupit profesionální formy na nanuky. Dříve jsem dělala s Tescomou, ale toto by vytvořit nešlo.

Nejprve připravíme karamel:

  • 5 lžíc kokosového cukru
  • 90ml smetany (klasika nebo kokosová)
  • 30g másla

Na rozehřáté pánvi rozpustíme cukr na karamel a přilijeme zahřátou smetanu, mícháme do úplného rozpuštění a přidáme máslo, které necháme v teplé směsi rozpustit. Promícháme a ještě chvíli zahříváme.

Necháme lehce vychladnout. Do formiček dáme na dno burské oříšky, zalijeme karamelem a začneme připravovat vanilkovou vrstvu:

  • 180ml vysokoprocentní zakysané smetany
  • 125 g choceňského jogurtu
  • sladidlo dle chuti a preferencí (já dala javorový sirup)
  • mletá vanilka na špičku lžičky

Úplně jednoduše promixujeme všechny ingredience tyčovým mixérem a vylijeme do formiček na karamelovou vrstvu.

Vložte do mrazáku a nechte alespoň pět hodin zamrazit.

Poté máčíme v rozpuštěné čokoládě a sypeme drcenými burskými ořechy.

domácí karamelové nanuky