Teriyaki bůček s napařovanými knedlíčky

Poslední dobou hodně ulítávám na asijských jídlech všeho druhu. Recept na kuřecí prsa v teryiaki omáčce jsem dávala nedávno, takže kdo zkoušel, nebude to pro vás novinkou, pouze v tomto případě zaměníte kuřecí prsa za pěkný vepřový bůček a necháte marinovat celou noc.

vepřový bůček v teryiaki omáčce

  • půl hrnku sojové omáčky bez lepku
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 4 lžíce omáčky Sriracha
  • pokrájená chilli paprička
  • 2 prolisované stroužky česneku
  • 3 cm nastrouhaného zázvoru
  • půl hrníčku medu
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • sezam
  • 1/4 hrníčku jablečného octa
  • 1/2 kg vepřového bůčku nakrájeného na kostičky

Všechny ingredience (kromě sezamu) důkladně promícháme a naložíme do nich nakrájené maso, které necháme přes noc marinovat.

Druhý dne přemístíme i s omáčkou do zapékací mísy a pečeme cca 1 hodinu na 220 stupňů než se omáčka zredukuje a zhoustne.

Napařované knedlíčky:

  • 200g mouky Schaer mix B
  • 50g mouky Adveni rýžové polohrubé
  • 2 lžíce sladidla
  • půl balíčku sušeného droždí Noli
  • vejce
  • 200ml vody

Nejprve důkladně promícháme sypké suroviny, přidáme vajíčko a vodu a propracujeme v hladké těsto.

Odložíme na půl hodiny na teplé místo a necháme zdvojnásobit objem.

Rozdělíme na 6 kousků, propracujeme, vyválíme menší ovály a napařujeme v páře cca 15 minut.

ještě teplé placičky plníme masovou směsí a sypeme jarní cibulkou.

bezlepkové napařované knedlíčky s bůčkem