Biskupský chlebíček

Dnes ráno jsem na facebook vkládala starší fotku s biskupským chlebíčkem bez lepku a mléka a vůbec jsem netušila, že tímto mám spočítané, co se dnes přesně bude péct. Ale aby to nebyla taková nuda a protože mladší syn nad sladkým poslední dobou dost ohrnuje nos, pokud se nejedná o suchou buchtu bez ničeho, rozhodla jsem se, použít máslo.

  • 250 g rozpuštěného másla
  • 200g mouky Schaer mix B
  • 100 g jáhlové mouky
  • 5 vajec
  • 200g čehokoliv sladkého (cukr, kokosový cukr, třtinový cukr, rýžový…)
  • šťáva z půlky citronu
  • kůra z jednoho citronu
  • kypřící prášek bez lepku
  • (mandle, ořechy, kandované ovoce, rozinky) – já dávám pouze mandle a do jedné poloviny chlebíčku kandované ovoce

Vajíčka s cukrem vymixujte do světlé pěny, do které začněte za stálého mixování pomalu přilévat rozpuštěné máslo.

vmíchejte citronovou šťávu a kůru a pomalu zapracujte obě mouky s kypřícím práškem.

Úplně nakonec vmíchejte mandle, kandované ovoce, rozinky, prostě cokoliv co vám chutná a těsto vlijte do vymaštěné a vysypané formy na biskupský chlebíček.

Pečeme na 180 stupňů asi 40 minut, případně zkoušejte špejlí. Já po 30 minutách zakrývám a dopékám pod alobalem.

Po vytažení a vyklopení necháme zchladnout, polijeme čokoládou polevou a sypeme plátky mandlí.

Bezlepkový biskupský chlebíček