Pařížské rohlíčky – jedno z neoblíbenějšího vánočního cukroví u nás. Dělám cca tři různé druhy korpusů, ale podělím se podle mě o nejjednodušší a řekla bych že i nejtrvanlivější recept, který jsem před pár lety objevila na Facebooku ve skupině Pečení všeho druhu. Krémů jsem také vyzkoušela několik a používám nakonec ten, co už roky dávám do pařížského dortu.
Na rohlíčky :
- 2 celá vajíčka
- 200g cukru (dávám rýžový cukr v prášku)
- 200-300 g ořechů
vejce s cukrem ušlehejte do tuhé pěny a pak pouze zlehka zapracujte ořechy. Začněte s 200 gramy a pak pomalu přidávejte. Hodně záleží na tom, jaké ořechy použijete a jak veliká jsou vajíčka. Musí vzniknout těsto, které drží tvar, ale jde lehce stříkat přes zdobící sáček.
Troubu vyhřejte na 180 stupňů, a na plech nastříkejte rohlíčky. Dávejte dále od sebe, trochu se rozjedou a pečte zhruba 15 – 20 minut.
Krém:
- 180ml smetany ke šlehání Kunín de Luxe 40%
- 100 g čokolády
- 2 lžíce kakaa
- cukr, med dle chuti
- 110 g másla
Krém si připravte den předem. Ve smetaně rozmíchejte kakao, zahřejte a pomalu rozpouštějte čokoládu, případně trochu doslaďte cukrem, medem a poté přidejte 110 g másla, které za stálého míchaní necháte rozpustit. Po vychladnutí dejte přes noc do lednice.
Druhý den vyšlehejte do nadýchaného krému a přes zdobící sáček stříkejte na upečené oříškové rohlíčky, které dejte cca na dvě hodiny vychladit do lednice a následně máčejte v rozpuštěné čokoládě.