Opět má oblíbená indická kuchyně. Zcela náhodou jsem ve zdravé výživě objevila pastu Tikka masala, která mě na první pohled hned zaujala, takže jsem ji bez rozmyslu strčila do košíku a už mám na cestě další zásoby. Ne vždy, když se podívám na složení, mě výrobek přesvědčí tak, že ho koupím. Pokud chcete, objednat můžete zde https://www.countrylife.cz/pasta-kari-indicka-massala-80-g-bio-amaizin
Masová směs:
- balení pasty Tikka masala uvedné výše
- dvě kuřecí prsa, pokrájená na kostky
- 200g cherry rajčátek (správně by měla být rajčata oloupaná, ale nedělám to)
- dvě cibule nakrájené na plátky
- jedna pokrájená chilli paprička
- 200ml jogurtu nebo smetany na vaření
- sůl
- olej
Na oleji orestujte jemně cibulku a přidejte maso, které ze všech stran opečte.
Přidejte pastu, dobře promíchejte a vlijte jogurt nebo smetanu. Pokrájená cherry rajčátka a chilli papričku zamíchejte do omáčky a duste, dokud maso nezměkne. Není třeba zahušťovat.
Jasmínová rýže na másle:
na pánvi na rozpuštěném másle orestujte krátce rýži rovnou z pytlíku, přesypte do zapékací mísy a zalijte tak, aby byla voda cca 1,5 cm nad rýží. Osolte, promíchejte a přiklopte poklicí.
Pečte v troubě na 180 stupňů do změknutí.
Placky „NAAN“
Tradičním indickým chlebem jsou placky naan, které jsou z pšeničné mouky, vody a droždí. Použila jsem svůj oblíbený Schaer v kombinaci s Adveni a droždí nebylo, takže kypřící prášek
na tři placky:
- 200g mouky Schaer Mix B
- 20g Adveni polohrubé rýžové
- půl lžičky soli
- 20g oleje
- 180g vody
- půl sáčku kypřícího prášku do pečiva
Všechny suroviny v míse dobře promíchejte a utvořte hladké těsto. Bude poměrně lepivé, ale je to důležité pro vláčnost placek. těsto z vrchu pomoučete a rozdělte na tři díly. Ideálně v ruce ze všech stran pomoučit a vytvarovat polodlouhou placku – rukama, válet nemusíte.
Placky dávejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte cca 20 minut na 200 stupňů.
Před podáváním opečte na sucho na pánvi z obou stran a potřete olejem, ve kterém jste rozmíchali stroužek drceného česneku a posekaný koriandr.