Guláš mohu na milion způsobů. Sice často slýchávám, že pravý guláš je jen z hovězího, ale já jsem tam schopna narvat jakékoliv maso. Tentokrát jsem zvolila fazole, brambor a zeleninu, upekla k tomu domácí bezlepkový chléb a trochu ozvláštnila servírování tím, že jsem guláš dala do vydlabaného bochníčku. Střídku můžete sníst nebo ji, jako já, použít na zahuštění omáčky.
- malá cibulka
- jedna zelená paprika
- chilli paprička
- rajče
- 2 menší brambory
- gulášové koření
- stroužek česneku
- olej
- pepř
- majoránka
- konzerva fazolí
- lžíce rajského protlaku
- sůl
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme pokrájenou papriku, chilli papričku, rajče, brambory, zasypeme gulášovým kořením, podlejeme vodou, osolíme a vaříme do měkka.
Přidáme fazole, rajský protlak, pepř, drcený česnek a krátce prohřejeme.
Zahustíme buď vodou s moukou, nebo střídkou z chleba a dochutíme majoránkou.
Podáváme buď klasicky s krájeným chlebem nebo upečeme domácí bezlepkový a guláš servírujeme do něho.