Přiznávám, že ten název zní trochu divně, ale je to tak jak píšu. Objevila jsem naprosto dokonalou věc v podobě kefíru z kokosového mléka. Vůbec jsem netušila, jestli to bude v buchtě fungovat a jak, ale jsem nadšená. Protože moučník je krásně vláčný, jako byste použili klasický kefír a ani na chuti se to vůbec neprojevilo.
Kokosový kefír koupíte společně s kokosovým jogurem i máslem například v obchodě Cesmína.
Plech 26×26 cm
- 200g mouky Schaer mix B
- 150g rýžové mouky polohrubé Adveni
- 180g mletého kokosového cukru (cukru – pro sladkomily doporučuji dát trochu víc)
- lžíce jedlé sody
- půl balíčku prášku do pečiva
- 3 lžíce kakaa
- půl hrníčku oleje
- celý kokosový kefír
Postup úplně jednoduchý.
V míse smíchejte nejprve všechny suché suroviny a následně přimíchejte olej a kefír.
Důkladně ještě jednou promíchejte a vylijte do vymazané a vysypané formy.
Pečeme na 180 stupňů a zkoušíme špejlí.
Po zchladnutí polijeme rozpuštěnou čokoládou bez mléka, do které zamícháme plnou lžíci kokosového jogurtu pro vláčnost a lepší krájení a posypeme kokosem.