Tentkorát snad udělám radost všem čokoholikům a čokomilům, bohužel asi nepotěším ty, kdo má alergii na mléčnou bílkovinu, ale prostě jsem musela. Strašně dlouho jsem měla chuť na něco v tomto stylu a veganské náhražky bohužel mé chutě neuspokojily. Takže tentokrát opravdu pravé mascarpone, krémový sýr a v základu máslo. Výsledek je naprosto úžasný. Původní recept je ze stránek BAKERBYNATURE, převedený do bezlepkové podoby, bez rafinovaného cukru a s několika menšími úpravami.
Nerada používám do jakýchkoliv základů kupované sušenky, v podstatě nemám vůbec ráda tyhle vychytávky, které sice ušetří čas, ale prostě mi to nechutná.
Korpus na formu 22cm:
- 100g rozpuštěného másla
- 125g mouky Schaer mix B
- 60g mletého kokosového cukru
- lžíce kakaa
Ze všech ingrediencí vytvoříme hladké těsto, které namačkáme do připravené dortové formy a odložíme stranou.
Na krém:
- 500g krémového sýra Philadelphia
- 500g mascarpone
- 100g rozpuštěné čokolády dle vlastního výběru
- lžíčka mleté vanilky
- 3 vajíčka
- 2 žloutky
- hrnek mletého kokosového cukru
Nejprve v míse prošleháme mascarpone se sýrem, přidáme cukr a pokračujeme ve šlehání.
Za stálého šlehání pomalu přiléváme rozpuštěnou čokoládu, zamixujeme vanilku a důkladně všechny vajíčka.
Vzniklou hmotu nalijeme na odložený korpus.
Připravíme si větší formu, kterou do 1/3 naplníme vodou a do ní vložíme formu s cheesecakem. Pečeme hodinu na 180 stupňů. poté troubu vypneme a dort necháme ještě 45 minut odstát.
Vyndáme z trouby, necháme vystydnout a uložíme přes noc do lednice. Druhý den vrch polijeme rozpuštěnou čokoládou, ve které pro lepší krájení rozmícháme dvě lžíce zakysané smetany.