Strašně dlouho jsem se na tohle chystala, ale pořád dokola odkládala a odkládala. Je to hodně i tím, že jakékoliv inovace a novinky do námi, již zajetých dezertů, strašně těžko prosazuju, hlavně u dětí. Ale když s tím nedávno vyrukovala Vlaďka Halatová – její recept můžete najít TADY, rozhodla jsem se tedy, že vyzkouším taky.
Z mého pohledu je to jeden z nejlepších dezertů – při přípravě jsem ujídala i samotné upečené těsto 😀
na 20 kousků:
Sušenky:
- 80g mouky Schaer Mix B
- 80g kokosového cukru (třtinového krystalového)
- 65g másla
Ze všech surovin vypracujte těsto, které uložte na pár minut do lednice ( já zapomněla a bylo tam asi hodinu)
Poté vyválejte mezi pečícím papírem a vykrájejte kolečka o průměru cca 4,5 cm a dejte je zmrznout do lednice.
Malinový rozvar:
balíček mražených malin začněte vařit, rozmačkejte vidličkou a nechte odpařit skoro všechnu tekutinu, odstavte a nechte zchladnout.
Odpalované těsto:
- 300 ml vody
- 100ml oleje
- 200g mouky Schaer mix B
- 5 vajíček
Vodu s olejem přiveďte k varu a přisypte mouku. Důkladně rozmíchejte a začněte odpalovat těsto, které se začne formovat do koule.
Odstavte a nechte zchladnout. Do vlahého zapracujte pět vajíček. Já na tvrdo beru tyčový mixér, přijde mi to rychlé a v těstě pak nejsou hrudky.
Na pečící papír si předkreslete kolečka, podle vykrajovátky, kterým jste vykrajovali sušenky, otočte, aby byla strana na kterou jste malovali směrem k plechu a tužka nepřišla do styku s těstem a tvořte pomocí cukrářského sáčku a kulaté špičky kopečky vysoké asi 1,5 cm.
Na každý kopeček dejte zmrzlou sušenku, kterou vytáhnete z mrazáku a pečte nejprve na 230 stupňů cca 15 minut, poté stáhněte na 200 a dopékejte do zlatavé barvy.
Ještě teplé se je snažte rozříznout.
Zatím co čekáte než vychladnou, můžete připravit krém. Já dělala dva, oba z mascarpone
světlý krém:
- 250g mascarpone
- sladidlo dle chuti
- 100ml smetany na šlehání 40%
prošlehejte mascarpone se sladidlem a začněte přišlehávat smetanu do úplnéhou zhoustnutí
malinový krém:
- 250g mascaprone
- sladidlo
- 100ml smetany ke šlehání 40%
- polovina malinového rozvaru co jste si připravili
postup stejný jako nahoře, akorát nejprve s mascarpone prošlehejte malinový rozvar a poté zašlehejte smetanu.
Korpusky rozdělte na polovinu.
Jednu část nejprve naplňte malinovým rozvarem a na něho nastříkejte světlý krém.
Druhou část korpusků poklaďte ovocem (borůvku, maliny, jahody) a naneste malinový krém.
přiklopte odříznutými vršky a pocukrujte.