Opět snad potěším nejen bezlepkáře, ale i alergiky na mléčnou bílkovinu a vajíčka. Možná by se tento dezert dal nazvat borůvkovými Míša řezy. Místo tvarohu jsou použity kešu ořechy a rostlinné mascarpone z kokosového oleje. Pokud nemusíte borůvky, můžete použít jakékoliv ovoce, výborné je to i s malinami nebo jahodami.
korpus na formu 26×26 cm
- 100g mouky Schaer mix B
- 75g rýžové mouky polohrubé Adveni
- 100g mletého kokosového cukru (cukru – pro sladkomily doporučuji dát trochu víc)
- lžíčka jedlé sody
- půl balíčku prášku do pečiva
- 2 lžíce kakaa
- čtvrt hrníčku oleje
- 250ml kokosového kefíru
V míse smíchejte nejprve všechny suché suroviny a následně přimíchejte olej a kefír.
Důkladně ještě jednou promíchejte a vylijte do vymazané a vysypané formy.
Pečeme na 180 stupňů a zkoušíme špejlí.
Borůvkový „tvaroh“
- 100g kešu ořechů
- 250g borůvek
- 250g veganského mascarpone
- sladidlo dle chuti (já dala agáve sirup)
- 5 lžíc kokosového oleje
všechny ingredience kromě kokosového rozpuštěného oleje dejte do výkonného foodprocesoru a vymixujte v hladký krém. Nakonec přidejte kokosový olej a ještě jednou důkladně promixujte.
Vzniklý krém naneste na zcela vychladnutý korpus, rozetřete a uložte na několik hodin do lednice.
Po zatuhnutí potřete rozpuštěnou čokoládou, ve které jste rozmíchali lžíci kokosové smetany.