Tento dort vznikl asi tak před rokem, ale pouze v mé hlavě. Některé věci prostě realizovat trvá, není nálada, není čas, není příležitost. Ale už sem se k němu fakt musela dokopat, protože mám i snad pocit, že jsem někomu slíbila recept. Jedná se poměrně o rychlovku, pokud tedy odečtete dobu pečení, protože propéct dort bez vajíček, je trochu peklo.
forma o průměru 18cm
- 200g mouky Schar mix B
- 150g mletého kokosového cukru
- 1 lžíčky jedlé sody
- 2 lžíčky kypřícího prášku bez lepku
- 40g kakaa
- 100g čokolády
- 300ml kokosového kefíru
- 90ml vody
- půl menší skleničky oleje
Nejprve smíchejte v míse všechny sypké suroviny, poté přidejte tekuté a vypracujte hladké těsto.
Vlijte do připravené vymazané a vysypané dortové formy a pečte na 200 stupňů cca 50 minut nebo čas upravte dle vaší trouby. Zhruba po 30 minutách pečení, přikrijte alobalem.
Nechte zcela vychladnout a poté přeřízněte.
Krém je lepší připravit na dvakrát. S dortem se bude lépe manipulovat
- 9 lžíc aquafaby – postup jak vyrobit najdete ZDE
- 150g cukru krystal (lze připravit i z xylitolu nebo palmového cukru, ale příprava je složitější)
- 100g rozpuštěné čokolády
Aqaufabu s cukrem vyšlehejte do pevného sněhu a opatrně, už jen ručně vmíchejte do sněhu rozpuštěnou čokoládu.
Celou tuto dávku použijte na vrstvu krému mezi jednotlivými pláty dortu a dejte alespoň na dvě hodiny chladit do lednice.
Poté připravte ze stejného množství další krém, který použijte na vrch a boky dortu a opět dejte vychladit.
Polijte čokoládovou polevou.
Nakonec na ozdobení vyšlehejte tuhou část kokosového mléka z plechovky, které jste minimálně 24 hodin chladili v lednici a cukrářským sáčkem nastříkejte na dort.