Včera jsem ho objevila na internetu a oslovil mě takovým způsobem, že jsem šla okamžitě naházet na www.rohlik.cz ingredience do košíku a okamžitě jsem se vrhla na přípravu. Zroj insiprace najdete TADY – mimochodem naprosto úžasné stránky a recepty. Samosebou jsem musela upravit do belepkové podoby a trochu jsem zaměnila množství jednotlivých surovin v náplni. Ale je ÚŽASNÝ!!!
Nejrpve, ideálně den předem připravte křehké těsto:
- 120g másla na kostičky, vytaženého přímo z lednice
 - 130g mouky Schaer B mix
 - 40g mandlové mouky
 - 1 vejce
 - 120g sypkého sladidla
 
V míse promíchjete mouky s cukrem a vajíčkem a přidejte máslo. Vypracujte hladké těsto, ze začátku to nepůjde moc dobře, ale ve finále se to podaří a těsto uložte přes noc do lednice.
Druhý den, těsto vyválejte a přeneste do připravené dortové formy. Musíte zvednout i okraje minimálně na výšku 5cm, aby nevytekla náplň a formu i s těstem dejte zatím do lednice, než připravíte náplň.
Maková náplň
- 170g mletého máku
 - 100g sladidla
 - 200ml mléka
 - 1 velké vajíčko
 - půl lžíčky mleté vanilky
 - 20g kukuřičného škrobu
 - 1/2 Choceňský tvaroh v kostce
 - 100ml tučné zakysané smetany
 
Postup je zcela jednoduchý. Vše naházejte do mísy a ručním šlehačem vyšlehejte tak, ať se všechny suroviny propojí.
Vylijte do formy s těstem , můžete přidat ovoce – já naházela pár třešní (které samosebou nejsou na řezu vůbec vidět) a pečte na 180 stupňů cca 25 minut.
Maková náplň trochu ztvrdne a můžete posypat drobenkou z másla, sladidla a rýžové polobruné mouky a plátky mandlí. Dopékejte dalších 25 minut. Poté nechte vychladnout a uložte na pár hodin do lednice.
