Po týdnu doma ve své kuchyni, tak se musím trochu vyřádit. První šel do trouby chleba a teď tyto vláčné a chuťově neodolatelné cupcakes. Na zdobení už máme doma čerstvě utržené maliny, ale do krému jsem ještě použila zmražené zásoby. Těsto vyjde přesně na 16 kousků.
- 150g mouky Schaer mix B
- 150g sladidla v sypkém stavu
- 140ml kefíru
- 100ml oleje
- půl ampulky citronového oleje Biovegan
- 50g rozpuštěné bílé čokolády
- 1 vajíčko
- lžíčka jedlé sody
Promíchejte sypké suroviny, vlijte kefír, olej, citronový olej a začněte mixérem zpracovávat v hladké těsto. Za stálého šlehání přilévejte čokoládu a nakonec zamixujte vajíčko.
Řidší těsto vlijte do formy na muffiny vyložené papírovými košíčky a pečte na 180 stupňů cca 25 minut.
Malinový krém:
- 500g mražených malin
- sladidlo dle chuti
- 250g mascarpone
- 100ml smetany ke šlehání 40%
Zmražené maliny dejte do hrnce a na mírném plameni nechte povolit. Rozmačkejte vidličkou, projeďte varem a nechte odpařit cca 1/3 tekutiny.
Po zchladnutí propasírujte přes cedník abyste se zbavili semínek.
Malinovou šťávu krátce prošlehejte s mascarpone a sladidlem, přilijte smetanu a vyšlehejte v pevný krém.
Cukrářským sáčkem naneste na korpusky a dozdobte.