Kdybych měla vyjmenovat nejoblíbenější dezerty, určitě by se v TOP 5 umístily tyto tartaletky. I když dělám na x způsobů, pravidelně se vracím k tomuto receptu s čokoládou a ovocem. V kombinaci s lineckým těstem, je to sázka na jistotu. Navíc se nejedná o nějak složitý a časově náročný recept, a dezert vykouzlíte poměrně rychle.
Těsto:
- 220g mouky Nutrifree Frolla
- 140g másla
- 70g sypkého sladidla dle vaší volby
- 1 vajíčko
Ze surovin vypracujte komptaktní těsto, které natlačte do formiček na tartaletky ( já udělala 5 ks a ze zbytku sušenky).
Pečte v troubě do zezlátnutí na 220 stupňů. Poté nechte i ve formičkách vychladnout.
Čokoládový krém:
- 200ml vysokoprocentní smetany (ideálně 40%)
- sladidlo dle chuti
- 160g kvalitní čokolády
Sladidlo je v tomto případě individuální a odvíjí se od toho, zda použijete sladkou nebo hořkou čokoládu.
Smetanu nechte zahřát, přidejte do ní nalámanou čokoládu, odstavte a nechte čokoládu za stálého míchání rozpustit. Pokud použijete hořkou, při zahřívání smetanu doslaďte cca 4 lžíce cukru.
Dno každé tartaletky pomažte ovocnou marmeládou a nalijte do ní čokoládovou směs. Vrch dozdobte ovocem a dejte zatuhnout do lednice.