Návrat do mých dětských let, kdy tyto kostky dělala pravidelně babička na vánoce a kdy jsem se jich nedokázala absolutně přejíst. Když jsem je kdysi zkoušela ještě v době lepkové, vůbec se mně nepovedly a uložila jsem je k ledu. Nevím proč jsem si na ně teď vzpomněla a šla oprášit recept a pokusit se o něho hlavně v bezlepkové podobě. Hurá – podařilo se a jsou přesně tak žravé, jako byly kdysi.
pekáček 22x22cm
- 3 vajíčka
- 120g sladidla
- 70g rozpuštěného másla
- 120g mouky Schar mix B
- trocha mleté vanilky
- zarovnaná lžíčka prášku do pečiva
Vajíčka vyšlehejte se sladidlem do pěny a za stálého šlehání přilévejte rozpuštěné máslo. Nakonec vmíchejte mouku s práškem do pečiva.
Vylijte na pekáček vyložený pečícím papírem a pečte na 170 stupňů cca 25 minut (řiďte se vaší troubou).
Po vychladnutí korpus rozkrájejte na kostky cca 2x2cm a ulože do lednice cca na dvě hodiny.
Poleva:
- 60g rozpuštěného másla
- 150ml vařící vody
- 50g kakaa
- 200g kokoosvého mletého cukru (klasickéhou cukru moučka)
- rumové aroma
- kokos na obalení
Všechny ingredience kromě kokosu důkladně promíchejte, po jednom obalujte studené rozkrájené kostičky a ihned obalujte v kokosu.