Už dlouho jsem nedávala nějaký veganský dezert a o tento se opravdu musím podělit. Jediná jeho trošku nevýhoda je, že pokud máte uložen delší dobu v lednici, před podáváním je lepší, nechat je chvilku v teple, protože čokoláda a kokosový olej způsobí to, že korpusky v lednici ztuhnou, ale jinak nemá chybu.
12ks:
- 100g nalámané hořké čokolády
- 80g kokosového oleje
- 20g kakaa
- 190g mouky Schar Mix B
- 200ml kokosového mléka ( ne v plechovce)
- 1/2 balíčku kypřícího prášku Amylon
- lžíčka jedle sody
- 160g kokosového cukru
Čokoládu s kokosovým olejem rozpusťte na mírném plameni.
V míse promíchejte všechny sypké suroviny, přilijte rozpuštěnou čokoládu a přilijte mléko. Důkladně promíchejte a rozdělte do plechu na muffiny, vyložené papírovými košíčky.
Pečte na 180 stupňů.
Čokoládová omáčka:
- 110g kondenzovaného kokosového mléka – ke koupení ZDE
- 80g nalámané čokolády
- lžíce kakaa
Vše dejte do menšího hrnku a za stálého míchání a zahřívání spojte. Odložte stranou.
Do upečených muffinů udělejte ve středu cca 2 cm široký důlek a nalijte do nich vychladlou čokoládovou omáčku.
Na vrch ušlehejte kokosovou šlehačku z plechovky, která byla přes noc uložena v lednici. Šleháme pouze tuhou část plechovky, kdo chce může dosladit.