Konečně se dá péct i z něčeho jiného než jsou jablka a mák. Teda, že by to děti nějak ocenily, to se úplně říct nedá, protože štrůdl, makovec a bábovka u nás prostě jednoznačně vedou, ale občas se teda nechají ukecat a něco, pod slibem, že tu bábovku upeču potom, pozřou. Úplně stejně tomu bylo i u těchto muffinů, ale nakonec se zlikvidovaly všechny. Recept není vůbec složitý, nádobí moc neumažete, stačí jedna mísa.
20ks
- 200g másla
- 160g sypkého sladidla
- 5 vajíček
- 200g mouky Nutrifree per Dolce
- dvě lžičky kypřícího prášku
- borůvky
- pokrájené broskve
posypka:
- 45g rýžové mouky polohrubé
- 45g mandlové mouky nebo mletých mandlí
- 50g sypkého sladidla
- 40g studeného másla
- plátky mandlí
V míse utřete máslo se sladidlem a postupně všlehejte vajíčka.
Vmíchejte mouku s kypřícím práškem a těsto rozdělte rovnoměrně do plechu na muffiny, vystlaného papírovými košíčky ( naplňte asi do 2/3).
Na těsto naneste broskve a borůvky – lehce je do těsta zatlačte, posypte drobenou, která vznikne smícháním všech surovin a posypte plátky mandlí.
Pečte na 180 stupňů do zezlátnutí.