Tak tu máme pomalu ale jistě švestkovou sezónu, pak už jen jablka a hrušky a máme po čerstvém ovoci a pak přichází ta nudnější část pečení. Paradoxně tedy ale peču daleko víc, protože člověk furt někde nelítá a má víc času. Taky se těšíte až děti vystřelí do vzdělávacích ústavů? Už to máme dámy za pár 😁
Ale zpět ke koláči, recept se řadí mezi ty jednoduché – zamíchat, vrznout na plech a jedna mísa stačí. Ricotta dodá neskutečnou vláčnost a místo švestek můžete použít třeba i broskve nebo nektarinky.
- 250g ricotty
- 120g sypkého sladidla
- 3 vejce
- 1/2 balíčku kypřícího prášku
- 150 g mouky Nutrifree per Dolce
- švestky
- skořice
- plátky mandlí
- citrovová kůra
Nejprve vypeckujte a pokrájejte švestky na čtvrtinky.
Vajíčka vyšlehejte se sladidlem do světlé pěny, zašlehejte ricottu s citronovou kůrou a vmíchejte mouku s kypřícím práškem.
Vlijte na plech s pečícím papírem, na těsto poskládejte švestky slupkou dolu, posypte skořicí a plátky mandlí.
Pečte na 180 stupňů do zezlátnutí.