Perník s jablkem

Perník po dvěstěpadesáté. Prostě u nás oblíbená buchta🤷‍♀️. Takže protože ho peču často, často i experimentuju a různě měním, přidávám nebo ubírám ingredience a v podstatě si už vždycky myslím, že už není co změnit, ale pak v průběhu přípravy zjistím, že mi opět něco chybí a vznikají nové a nové varianty, jako v tomhle případě, chyběla cuketa, nahradila ji jablka.

  • 3 vejce
  • 160g mletého kokosového cukru
  • 30ml oleje
  • 100g rozpuštěného masla
  • 25g kakaa
  • 200g mouky schar mix B
  • 200g najemno strouhaných jablek včetně šťávy co pustí
  • půlka kypřicího prášku do peciva

Postup je úplně jednoduchý. Vajíčka s cukrem vyšlehejte do pěny, zašlehejte olej a máslo, přisypte suché ingredience a mixujte dokud se vše nespojí a nakonec vmíchejte jablka.

Těsto je hodně řídké, ale má to tak být. Dejte péct na 180 stupňů a zhruba po 30 minutách přikryjte alobalem a dopečte.

Bezlepkový perník