Už jste někdy kombinovali brownies s krémem? Já cca dva roky zpět se sněhovou pěnou a protože ten výsledek byl opravdu zajímavý a extrémně jedlý, dnes jsem zkusila toto. Jedna se o recept úplně bez mouky, stačí si na jemňoučko v kafemlýnku umlet mandle, případně použít mandle mleté, ale samozřejmě pokud je tam nějaká alergie na ořechy, klidně tam dejte prostě nějakou bezlepkovou mouku – tady se záměna úplně nevylučuje a můžete si to dovolit. Z ovoce můžete nakombinovat cokoliv, co vám lednička nebo mraznička nabídne – ideální je samozřejmě ovoce bobulovité, které obsahuje hodně vody.
Jako pravidelní návštěvníci webu víte, že u nás letí buchty dusivky, kdy experti zapíjejí každé sousto vodou jak kachny, experimenty se moc neosvědčují a dopadá to u nich tak, že si to pak týden jim sama, nicméně tohle úspěch sklidilo. Za mě je to ta kombinace čokolády a kyselejšího ovoce, které jsem záměrně moc nedoslazovala.
Pekáček 24x24cm
- 200g másla
- 200g čokolády ( Ja dala mix mléčné a hořké)
- 100g mletého kokosového cukru ( klidně cukru obyčejného) – pokud použijete jen hořkou čokoládu, přislaďte vic
- 100g mandlové mouky
- 3 vejce
máslo s čokoládou společně roztopte a důkladně propojte, vmíchejte cukr, ideálně vmixujte vajíčka a přimíchejte mandlovou mouku.
Vlijte do papírem vyloženého pekáčku a pečte na 180 stupňů cca 35 minut – povrch bude křupavý, ale vnitřek je vláčný vlhký – nechte schladnout ( buchta se jakoby propadne – má to tak být).
Krém:
- 200g mixu ovoce (maliny, jahody, borůvky)
- 250g tvarohu v alobalu (Choceňský)
- sladidlo dle chuti
- 2 plátky želatiny
Želatinu namočte do 5 lžic vody na cca 10 minut.
Ovoce rozmixujte a propasírujte přes cedník ať se zbavíte semínek a slupek.
Nabobtnanou želatinu přidejte k pyré z ovoce a zahřejte do úplného rozpuštění. Když je tato směs téměř studená všlehejte tvaroh a doslaďte tak jak potřebujete.
Vlijte na brownies a dejte do lednice, dokud krém neztuhne.
