Brownies s ovocným krémem

Už jste někdy kombinovali brownies s krémem? Já cca dva roky zpět se sněhovou pěnou a protože ten výsledek byl opravdu zajímavý a extrémně jedlý, dnes jsem zkusila toto. Jedna se o recept úplně bez mouky, stačí si na jemňoučko v kafemlýnku umlet mandle, případně použít mandle mleté, ale samozřejmě pokud je tam nějaká alergie na ořechy, klidně tam dejte prostě nějakou bezlepkovou mouku – tady se záměna úplně nevylučuje a můžete si to dovolit. Z ovoce můžete nakombinovat cokoliv, co vám lednička nebo mraznička nabídne – ideální je samozřejmě ovoce bobulovité, které obsahuje hodně vody.
Jako pravidelní návštěvníci webu víte, že u nás letí buchty dusivky, kdy experti zapíjejí každé sousto vodou jak kachny, experimenty se moc neosvědčují a dopadá to u nich tak, že si to pak týden jim sama, nicméně tohle úspěch sklidilo. Za mě je to ta kombinace čokolády a kyselejšího ovoce, které jsem záměrně moc nedoslazovala.

Pekáček 24x24cm

  • 200g másla
  • 200g čokolády ( Ja dala mix mléčné a hořké)
  • 100g mletého kokosového cukru ( klidně cukru obyčejného) – pokud použijete jen hořkou čokoládu, přislaďte vic
  • 100g mandlové mouky
  • 3 vejce

máslo s čokoládou společně roztopte a důkladně propojte, vmíchejte cukr, ideálně vmixujte vajíčka a přimíchejte mandlovou mouku.

Vlijte do papírem vyloženého pekáčku a pečte na 180 stupňů cca 35 minut – povrch bude křupavý, ale vnitřek je vláčný vlhký – nechte schladnout ( buchta se jakoby propadne – má to tak být).

Krém:

  • 200g mixu ovoce (maliny, jahody, borůvky)
  • 250g tvarohu v alobalu (Choceňský)
  • sladidlo dle chuti
  • 2 plátky želatiny

Želatinu namočte do 5 lžic vody na cca 10 minut.

Ovoce rozmixujte a propasírujte přes cedník ať se zbavíte semínek a slupek.

Nabobtnanou želatinu přidejte k pyré z ovoce a zahřejte do úplného rozpuštění. Když je tato směs téměř studená všlehejte tvaroh a doslaďte tak jak potřebujete.

Vlijte na brownies a dejte do lednice, dokud krém neztuhne.

Bezlepkové brownies s krémem