Odpalované těsto, něco, čeho se hodně z vás docela bojí a přitom není vůbec třeba. Tady je recept, který jsem zkoušela tak dlouho, dokud jsem nevychytala tu správnou konzistenci těsta a nevzala si na pomoc tyčový mixér. Opravdu věc k nezaplacení, protože jedině tak dosáhnete naprosto krémové konzistence bez jakékoliv hrudky. Tohle těsto můžete použít na jakoukoliv odpalované věci, nejen craquerliny.
Sušenky:
- 80g mouky Schaer Mix B
- 80g kokosového cukru (třtinového krystalového)
- 65g másla
Ze všech surovin vypracujte těsto, které uložte na pár minut do lednice ( já zapomněla a bylo tam asi hodinu)
Poté vyválejte mezi pečícím papírem a vykrájejte kolečka o průměru cca 4,5 cm a dejte je zmrznout do lednice.
Višňová omáčka:
zhruba 200g višní oslaďte a přiveďte k varu. Povařte do změknutí a zahustěte lžičkou nějakého škrobu.
Čokoládová omáčka:
- 100ml kondenzovaného mléka
- 50g hořké cokolady
- 30ml smetany
Zahřejte kondenzované mléko, nechte v něm rozpustit čokoládu a promíchejte se smetanou do hladké omáčky.
Odpalované těsto:
- 300 ml vody
- 100ml oleje
- 200g mouky Schaer mix B
- 5 vajíček
Vodu s olejem přiveďte k varu a přisypte mouku. Důkladně rozmíchejte a začněte odpalovat těsto, které se začne formovat do koule.
Odstavte a nechte zchladnout. Do vlahého zapracujte pět vajíček. Já na tvrdo beru tyčový mixér, přijde mi to rychlé a v těstě pak nejsou hrudky.
Na pečící papír si předkreslete kolečka, podle vykrajovátky, kterým jste vykrajovali sušenky, otočte, aby byla strana na kterou jste malovali směrem k plechu a tužka nepřišla do styku s těstem a tvořte pomocí cukrářského sáčku a kulaté špičky kopečky vysoké asi 1,5 cm.
Na každý kopeček dejte zmrzlou sušenku, kterou vytáhnete z mrazáku a pečte nejprve na 230 stupňů cca 15 minut, poté stáhněte na 200 a dopékejte do zlatavé barvy.
Ještě teplé se je snažte rozříznout.
Nechte zcela vychladnout.
Mascarpone krém:
- 500g mascarpone
- sladidlo dle preferencí a chuti
- 200ml 40% smetany na šlehání
Mascarpone vyšlehejte krátce se sladidlem, vlijte smetanu a šlehejte do pevného hladkého krému.
Rozřízněte Craquerliny, na dno kazdého rozdělte višně, čokoládovou omáčku ( můžete 1/3 odložit a pak dat ještě na vrch krému z mascarpone), nastříkejte krém a přiklopte horní částí korpusku.
