Kdo mě sleduje déle, zná mou posedlost meruňkami, kdo ne, tak se o ni právě dozvěděl taky. Kromě toho, že máme každé léto několikrát (hodněkrát), meruňkové knedlíky ( který jim převážně sama), jsem schopna tohle ovoce narvat prakticky kamkoliv a letos zakotvilo tady. Zároveň jsem si taky vyzkoušela, že pokud použiju tvaroh v kostce, není třeba dávat do krému máslo, který jsem nahradila v tomhle případě smetanou.
Rozměr formy 36×24 cm
KORPUS:
- 3 vajíčka – bílky a žloutky zvlášť
- 90 g sypkého sladidla
- 20g kakaa
- 90g mouky Schar mix Bread
Bílky ušlehejte se sladidlem do úplně pevného sněhu, kdy se špičky sněhu neohýbají dolu.
Zašlehejte po jednom na pomalý stupeň žloutky a zlehka vmíchejte prosátou mouku a kakao.
Rozetřete na velký plech vyložený pečícím papírem a pečte na 180 stupňů cca 15 minut.
Nechte zcela vychladnout.
Krém:
- 500 g tvarohu v alobalu ( Choceňský )
- 400g zakysané smetany tučné (Kunín)
- sladidlo dle chuti a preferencí
- půlené meruňky tak aby pokryly celou plochu
Tvaroh se sladidlem a smetanou vyšlehejte v hladký krém, natřete polovinu na korpus, naskládejte meruňky a překryjte druhou polovinou krému.
Poleva:
- 100g čokolády
- 50g másla
- lžíce oleje
Čokoládu pomalu rozehřejete s máslem, vmíchejte olej a rovnoměrně rozetřete po tvarohové vrstvě.
