Tak a máte tady další recept na kynuté buchty, protože část z vás je vždycky úplně rozhozena, když v receptu vidí tanzhong. Takže tady máte recept bez něho, se zachováním měkkosti a vláčnosti, s použitím oblíbené šlehačky. Vím, že teď bude následovat otázka na trvanlivost. Asi takhle – já kynutá těsta nepeču v nějakém velkém množství a doma mám tři bezlepkáře, takže šance, že něco zbyde déle než do druhého dne, je opravdu mizivá a schovávat tu jednu buchtu, abych zjistila, jestli bude měkká ještě třetí den, se mi úplně nechce. Pokud doma v bezlepku jede jen jeden člen rodiny, klidně to hoďte do mrazáku, dřív jsem se tomu bránila, ale občas si potřebuju napéct do zásoby a mrazák je záchrana.
- 400g mouky Schar mix Bread
- 1/2 kostky čerstvého droždí
- 90g cukru
- 200 ml smetany ke šlehání 40%
- 150ml mléka
- 50g povoleného másla
- 2 žloutky
- 1 vejce
Z droždí, lžíce cukru, mouky a trochy mléka zadělejte kvásek, který nechte vzejít.
Přidejte ostatní ingredience kromě másla, vypracujte hladké těsto a nakonec zapracujte máslo.
Překryjte potravinovou fólií a nechte zdvojnásobit objem.
Troubu předehřejete na 220 stupňů a zapařte buď pomocí programu pokud máte, nebo vložte na spodní rošt plech.
Vykynuté těsto rozdělte na 12 dílů, naplňte oblíbenou náplní, dejte do pekáčku a potřete olejem.
Na rozpálený na spodku trouby vlijte cca lite vody, vložte buchty troubu zavřete.
Cca po dvaceti minutách plech s vodou vytáhněte a dopečte.
Stupně jsou orientační, řiďte se podle zkušenosti s vaší troubou.
Po upečení ještě jednou potřete olejem.
