Takže inspirace na tohle cukroví byla u Ivety na blogu ZDE , ale dopadlo to naprosto katastrofálně. Těsto po změně mouky na bezlepkovou odmítlo spolupracovat a z formiček jsem po upečení dostala asi 12 nepolámaných kousků, který se zlomily při snaze o slepení. Na druhý pokus do formiček jsem už neměla nervy. Náplň se mi líbila a té chuti jsem se odmítala vzdát, takže jsem prostě udělala jiný základ těsta, kam jsem vrazila piemontské oříšky a pro jistotu ho vyválela. Pokud piemnontské použít nechcete, opečte klasické lískách alespoň v troubě ať podtrhnete jejich chuť.
- 100g cukru
- 200 g másla
- 260 g mouky Nutrifree Frolla
- 40g mletých piemontských oříšků
- jeden žloutek
Klasicky vypracovat hladké těsto, nechat vychladit, proležet, vykrajovat požadované tvary a péct na 180 stupňů do zrůžovění.
Krém
- 150 g Big boy Bueno pomazánky
- 100g másla
- cukr, pokud budete chtít dosladit
- Nugatová pomazánka od firmy Rapunzel
Bueno pomazánku vyšlehejte s máslem s případ ně doslaďte. Dejte na chvíli ztuhnout do lednice.
Na polovinu upečených oválků nastříkejte po obvodu krém a doprostřed naneste nugátovou pomazánku.
Přiklopte druhou sušenkou, kterou namočíte v čokoládě.
