Lískooříškové oválky

Takže inspirace na tohle cukroví byla u Ivety na blogu ZDE , ale dopadlo to naprosto katastrofálně. Těsto po změně mouky na bezlepkovou odmítlo spolupracovat a z formiček jsem po upečení dostala asi 12 nepolámaných kousků, který se zlomily při snaze o slepení. Na druhý pokus do formiček jsem už neměla nervy. Náplň se mi líbila a té chuti jsem se odmítala vzdát, takže jsem prostě udělala jiný základ těsta, kam jsem vrazila piemontské oříšky a pro jistotu ho vyválela. Pokud piemnontské použít nechcete, opečte klasické lískách alespoň v troubě ať podtrhnete jejich chuť.

  • 100g cukru
  • 200 g másla
  • 260 g mouky Nutrifree Frolla
  • 40g mletých piemontských oříšků
  • jeden žloutek

Klasicky vypracovat hladké těsto, nechat vychladit, proležet, vykrajovat požadované tvary a péct na 180 stupňů do zrůžovění.

Krém

  • 150 g Big boy Bueno pomazánky
  • 100g másla
  • cukr, pokud budete chtít dosladit
  • Nugatová pomazánka od firmy Rapunzel

Bueno pomazánku vyšlehejte s máslem s případ ně doslaďte. Dejte na chvíli ztuhnout do lednice.

Na polovinu upečených oválků nastříkejte po obvodu krém a doprostřed naneste nugátovou pomazánku.
Přiklopte druhou sušenkou, kterou namočíte v čokoládě.

Bezlepkové nugátové cukrovi