Schwarzwaldské cukroví

Jak jistě víte, strašně ráda přenáším do cukroví chutě svých oblíbených zákusků a dneska padla karta na tohle, už tu byl recept na dort, cucakes, veganský dort a roládu, takže tuhle krasojízdu zakončíme cukrovím, které bude s naprostou jistotou patřit letos mezi mé oblíbené.

  • 250g másla
  • 120g kakaového bezlepkového pudinku 
  • 120g sypkého sladidla
  • 1 vajíčko
  • 230g mouky Nutrifree Frolla

Smíchat v míse, vytvořit kompaktní těsto a nechat vychladit. Poté vykrajovat požadované tvary a péct na 180 stupňů cca 8 minut. Ale řiďte se svou vlastní troubou.

Krém:

  • 200ml smetany 40%
  • 100g bílé cokolády
  • višňová marmeláda

Zahřejte smetanu pod bod varu, vsypte čokoládu a nechte rozpustit. Po vychladnutí uložte přes noc do lednice.

Druhý den vyšlehejte ze směsi pevný krém, který naneste po obvodu a do středu dejte višňovou marmeládu.

Vrchní sušenku namočte v čokoládě, nechte zatuhnout a přiložte na krém.

Bezlepkové cukroví