Jak jistě víte, strašně ráda přenáším do cukroví chutě svých oblíbených zákusků a dneska padla karta na tohle, už tu byl recept na dort, cucakes, veganský dort a roládu, takže tuhle krasojízdu zakončíme cukrovím, které bude s naprostou jistotou patřit letos mezi mé oblíbené.
- 250g másla
- 120g kakaového bezlepkového pudinku
- 120g sypkého sladidla
- 1 vajíčko
- 230g mouky Nutrifree Frolla
Smíchat v míse, vytvořit kompaktní těsto a nechat vychladit. Poté vykrajovat požadované tvary a péct na 180 stupňů cca 8 minut. Ale řiďte se svou vlastní troubou.
Krém:
- 200ml smetany 40%
- 100g bílé cokolády
- višňová marmeláda
Zahřejte smetanu pod bod varu, vsypte čokoládu a nechte rozpustit. Po vychladnutí uložte přes noc do lednice.
Druhý den vyšlehejte ze směsi pevný krém, který naneste po obvodu a do středu dejte višňovou marmeládu.
Vrchní sušenku namočte v čokoládě, nechte zatuhnout a přiložte na krém.
