Cukroví Margot

Už jsem chtěla vyzkoušet asi pět roků, ale vždycky jsem odsunula stranou, protože jsem si říkala, že podle receptu všude dostupných, to úplná hitparáda nebude, ale láska k Margot tyčince a zvědavost zvítězila. No, ve finále se konaly tři pokusy, krém, který najdete třeba na Top receptech mi vůbec, ale vůbec nechutnal. Proste jen máslo s nadrobenou tyčkou, na těsto jsem nakonec použila klasické linecké, protože pokusy s něčím jiným mě taky úplně neposadily na zadek.

Sušenky:

  • 300g mouky Nutrifree Mix per Pasta Frolla
  • 200g másla
  • 1 vajičko
  • 100g sladidla (klasika cukr , rýžový, třtinový moučka…)
  • citronová kůra z půlky citronu

Vypracovat kompaktní těsto, dát cca na hodinu do lednice a pak postupně vyválet a vykrojit kolečka.
Tady trochu pozor na máslo a vajíčka, každé vejce je jinak veliké a každé máslo má trochu jiné vlastnosti, takže pokud máte pocit, že těsto hodně lepí, klidně s citem přidejte trochu mouky.

Krém:

Vanilkový krém:

  • 300 ml mléka
  • balíček vanilkového pudinku
  • sladidlo
  • 250g másla
  • 2 Margot tyčinky

Pudink uvařte podle návodu, ale protože máte menší množství mléka, bude hodně hustý. Okamžitě přetáhnete povrch potravinovou folii, ať se nevytvoří škraloup a po vychladnutí zašlehejte do másla a přimíchejte nastrouhanou Margotku ( té si dejte trochu stranou na zdobení).

Na polovinu sušenek naneste krém, přiklopte suchou sušenkou, jejíž povrch namočíte v čokoládě a dozdobíte zbytkem nastrouhané Margotky.

Bezlepkové Margot cukroví