Malinový raw dort s čokoládou

znáte raw dezerty? Když jsem ochutnala poprvé před sedmi lety, nemohla jsem uvěřit tomu, že ta krémová konzistence, podobná tvarohu, je práce dobře umixovaných kešu ořechů. Pokud jste nikdy neochutnali, určitě vyzkoušejte. Dort je nabitý vitamíny z malin a ořechů, osvěžující a celkem rychlý na přípravu. Chce to jen výkonnější mixér.

Malinový bezlepkový raw dortík

Oříšková krusta:
150 g mandlí
3 lžíce kakaa
6 datlí

všechny ingredience vložíme do robota a rozmixujeme v kompaktní lepivou hmotu, kterou navlhčenýma rukama natlačíme na dno dortové formy o průměru 22cm. Bude to jen nízká vrstva, necelý jeden centimetr.

Krém:
200g kešu
250g malin
Sladidlo dle chuti a trpkosti malin ( agáve, med)
50g rozpusteneho kakaoveho másla
50g rozpuštěného kokosoveho oleje

Kešu doporučuji přes noc namočit do studené vody. V den přípravy jen slijte vodu a všechny suroviny, kromě kakaového másla a kokosového oleje, dejte do mixéru a rozmixujte na hladký krém. Když je hotovo, přidejte poslední dvě ingredience a ještě jednou důkladně promixujte ať se vše dokonale spojí. Teď jen vlijte na připravený oříškový korpus a dejte do lednice, kde nechte minimálně přes celou noc chladit. Před podáváním zdobte dle fantazie malinami a čokoládou.