Bezlepkové perníčky bez tuku slazené kokosovým cukrem

Perníčky, cukroví, bez kterého si mnozí z nás nedovedou představit vánoce a cukroví, kterým provoníme byt a navodíme správnou vánoční atmosféru. Recept je hodně podobný tomu, co jsem dávala minule na slepované perníčky, plněné marmeládou, ale je lehce upraven. Nebojte, na chuti nic neztratil a určitě si pochutnáte. Pokud nechcete použít kokosový cukr, lze bez problémů nahradit cukrem klasickým

100 g bezlepkové mouky schaer mix B

100g pohankové mouky

100g hladké rýžové mouky

2  vejce

1 lžíčka perníkového koření

1 lžička skořice

150 mletého kokosového cukru

1 vrchovatá lžička jedlé sody

70 medu

šťáva z citronu

 

1) mouky mícháme se zbylými ingrediencemi a odložíme klidně na dva dny odpočívat do lednice.

2) Troubu si předehřejeme na 200 stupňů.

3) Těsto přeneseme na pracovní desku, a vyválíme plát alespoň 2-3mm silný a klademe na plech. Perníčky trochu nabydou a zvětší se i do stran, tak nedávejte hned vedle sebe. V troubě pečeme cca 12 – 15 minut. Když necháte déle budou tvrdší, ale taky dobré

Dobrou chuť.