Stouhaná buchta s malinami a tvarohem

Opět malinová, opět kakao a opět vanilka… chtěla jsem vyzkoušet něco nového, klasické lité těsto nebo kynuté dělám poměrně dost často, tak proč trochu nezaexperimentovat. Předem upozorňuju, že zbudou bílky, ale klidně schovejte, nebo vyšlehejte na pusinky, kokosky, laskonky. Maliny můžete použít jak čerstvé tam mražené. Já tady upřednostnila z mrazáku, čerstvých mi bylo líto.

Forma 20x20cm

  • 300g mouky schaer mix b
  • 150g Adveni rýžové polohrubé
  • 150g sladidla (rýžový, třtinový, obyčejný cukr)
  • jeden prášek do pečiva
  • 5 lžíc kakaa
  • 250g másla
  • 4 žloutky

Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které uložíme do lednice.

Tvarohová vrstva:

  • 500g tvarohu ve vaničce
  • 1 vanilkový pudink
  • citronová kůra
  • 100g sladidla /tady můžete použít i tekutější sirup)
  • 1 celé vajíčko

Ideálně mixérem promíchat do hladkého krému.

Troubu předehřejeme na 210 stupňů.

Formu vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou.

Vytáhneme těsto z lednice a rozdělíme na dvě části. První část nastrouháme do formy na hrubo a rukou rovnoměrně rozprostřeme.

Na nastrouhané těsto nalijeme tvarohovou hmotu, kterou posypeme mraženými malinami, které můžete ještě trochu prosladit.

Na maliny nastrouháme zbývající část těsta a opět rovnoměrně rozdělíme.

Pečeme dle potřeb vlastní trouby.

strouhaná buchta s malinami a tvarohem