Bezlepkový bezmléčný dort

Recept na korpus se tu už objevil, ale jak se říká – opakování, matka moudrosti, takže ještě jednou. Tento korpus je vždy sázka na jistotu a pokud opravdu vyšleháte bílky tak jak píšu, není snad možné, aby se nepovedl. Zároveň s můžete hrát s ingrediencemi, přidávat ořechy, kakao, ale dávejte pozor aby váha všech suchých ingrediencí byla vždy 200g.

dortová forma 26cm

Na fotce je minidortík do malinké formy o průměru 10cm. Recept, který uvádím zde, je pro formu 18cm:

  • 5 vajíček
  • 200g mouky Schaer Mix B
  • 5 lžíce oleje
  • 120g rýžového cukru (třitnového, klasického)

Bílky vyšlehejte s cukrem do opravdu pevného sněhu, jehož špičky drží krásně vzhůru a neohýbají se. Postupně po jednom zašlehávejte žloutky a olej.

Do směsi postupně vmíchejte zlehka mouku.

Vlijte do dortové formy, vymazané olejem a vysypané polohrubou moukou a pečte na 180 stupňů zhruba 30 minut. Dobu pečení je třeba upravit dle vaší trouby, zkoušejte špejlí.

Malinový krém:

  • 1/2 kila malin
  • vanilkový pudink
  • sladidlo
  • 1 a 1/2 balení tuku Cocovit

Maliny rozmixujte tyčovým mixérem a propasírujte přes síto, abyste zbavili semínek.

Tekutiny by mělo být cca 250ml, pokud ne, dolijte vodou, doslaďte a přiveďte k varu a přimíchejte vanilkový prášek.

Nechte zcela vychladnout a zašlehejte do tuku Cocovit a doslaďte.

Čokoládový krém:

  • 2 balení tuku Cocovit
  • 200g vychladnuté čokolády
  • sladidlo
  • dvě lžíce kakaa

Začněte šlehat Cocovit přidejte sladidlo a začněte přilévat čokoládu. Na závěr zašlehejte kakaový prášek.

Korpus rozřízněte na tři části, první promažte malinový krémem, druhý čokoládovým, sesaďte a celý dort potáhněte zbytkem čokoládového krému.

Dozdobte ovocem.

bezlepkový bezmléčný dort