Jedno z mého oblíbeného cukroví, když jsem byla mladší. Vůbec si nevybavuji recept, měla jsem ho někde sepsaný, ale prostě není. Takže jsem popustila uzdu své fantazii a pokusila se lehce zaimprovizovat. S výsledkem jsem opravdu spokojena, chutná to přesně tak jak si pamatuji a možná i o trochu lépe.
- 300 g mouky Nutrifree Frolla
- 140 g mletého kokosového cukru
- 250 g másla
- 140 g mletých vlašských ořechů
- jeden žloutek
- 40g kakaa
Ze surovin vypracujte hladké těsto, které přes noc uložte do lednice.
Druhý den vykrajujte kolečka a pečte na 180 stupňů.
Krém:
- 200g másla
- 100g rozpuštěné bílé čokolády
- sladidlo dle chuti
- rum
- + piškoty
- +uvařená káva
- +mleté ořechy
Z másla a čokolády vymixujte hladké krém, doslaďte pokud potřebujete a ochuťte trochou rumu.
Piškoty pokropte svařenou kávou.
Na kolečko naneste krém, zatlačte do něho piškot. Na druhé kolečko naneste také trochu krému a spojte k sobě.
Boky potřete krémem a obalte ve strouhaných oříškách.