Když jsem je uviděla na webu Ivety rozhodně jsem je musela hned vyzkoušet – samosebou v bezlepkové podobě. Proběhlo i pár úprav co se ingrediencí týká. Pistácie mám ráda, tu jedovatou zelenou barvu, které dosáhnete pomocí blanšírovaných pistácií taky a chuť v kombinaci bílé čokolády a kyselé malinové marmelády je prostě dokonalá. Jediná nevýhoda která je, je cena blanšírovaných pistácií, ale jednou za čas neodolám a koupím je, protože barevné kouzlení s nimi mě prostě baví.
- 120 g mletých blanšírovaných pistácií
- 175 g mouky Nutrifree Frolla
- 60 g rýžového (klasického) cukru
- 100 g másla
- 2 žloutky
- strouhaná kůra z bio citronu
Náplň:
- malinový džem
- 200g másla
- 100g bílé rozpuštěné čokolády
- případně cukr na doslazení
Ze všech surovin vypracujte hladké těsto, které uložte přes noc do lednice.
Druhý den rozválejte a vykrajujte kolečka, která pečte na pečícím papíru na 180 stupňů.
Povolené máslo vyšlehejte do hladkého krému s rozpuštěnou čokoládou a případně doslaďte.
Na upečené kolečko nastříkejte pomocí cukrářského sáčku po obvodu krém a doprostřed naneste malinovou marmeládu. Přiklopte druhou sušenkou.
Dejte do lednice plně zatuhnout a poté máčejte polovinu v rozpuštěné bílé čokoládě a sypejte pistáciemi.