Jeden recept na hamburgerové bulky už tu je, ale nedávno jsem tanzhong a musím říct, že tahle věc je kouzelná a dá se s úspěchem narvat kamkoliv. Už jsem ho viděla i v receptu na klasickou piškotvou roládu. Hodně často mi píšete, jestli se dá tanzhong vynechat, co to je, že to neumíte. Je to pouze smíchání rýžové mouky s vodou a zahřátí, zvládne to naprosto každý a je to jen minuta práce navíc.
4 bulky
- 280 g mouky Schar Mix B
- 90g tanzhongu
- lžíce sladidla
- 180ml mléka
- malá lžíčka soli
- 1/3 kostky čerstvého droždí
- 1 vajicko
- 1 žloutek
- 20g rozpuštěného másla
Z droždí, sladidla, lžíce mouky a trochy mleka vymíchejte kašičku a nechte vzejít kvásek.
Do něho poté zapracujte všechny ostatní suroviny a připravte hladké, vláčné těsto, které nechte pod potravinovou fólii 2x zvětšit objem.
Troubu rozehřejte na 220 srupňů, na spodní rošt umístěte plec s cca pul litrem vody.
Těsto rozdělte na čtyři díly, na lehce pomoučené pracovní ploše vypracujte bulky, které pod igelitem nechte asi 15 minut odpočívat.
Poté potřete vajíčkem, posypte seznamem a dejte péct. Po 10 minutách vytáhněte spodní plech a dopékejte dozlatova.