Ricottová bábovka

Aneb bábovek není nikdy dost. U nás hraje prim jednoznačně bábovka s tvarohem, ale proč nevyzkoušet něco jiného i s rizikem, že to děti odmítnou a já to budu jíst celý týden s manželem sama. Po vzoru řeků, kteří nacpou olivový olej všude, jsem ho tam tedy narvala také, protože když už změna, tak už pořádná, že jo?

  • 4 vajíčka
  • 150g sladidla
  • 120 ml olivového extra panenského oleje
  • 250g ricotty
  • kůra ze třech bio citronů
  • šťáva z jednoho citronu
  • balíček kypřícího prášku
  • 270g mouky Nutrifree per Dolci

Vajíčka vyšlehejte s vámi zvoleným sladidlem do pěny, přidejte olivový olej a šlehejte dál do husté pěny.

Zašlehejte citronovou šťávu se strouhanou kůrou a ricottou a nakonec vmíchejte mouku s kypřícím práškem.

Do vymazané a polohrubou rýžovou moukou vysypané formy vlijte těsto a pečte na 180 stupňů cca 45 minut. Čas je orientační a před vytažením vyzkoušejte špejlí, zda je bábovka propečena i uvnitř.

Já v půlce pečení překrývám alobalem.

Po vyjmutí z trouby nechte chvíli ve formě zchladnout a poté vyklopte.

Můžete polít citronovou šťávou ze zbývajících ostrouhaných citronů, kterou zahustíte cukrem.

bezlepková ricottová bábovka