Hamburgerové bulky s tanzhongem

Jeden recept na hamburgerové bulky už tu je, ale nedávno jsem tanzhong a musím říct, že tahle věc je kouzelná a dá se s úspěchem narvat kamkoliv. Už jsem ho viděla i v receptu na klasickou piškotvou roládu. Hodně často mi píšete, jestli se dá tanzhong vynechat, co to je, že to neumíte. Je to pouze smíchání rýžové mouky s vodou a zahřátí, zvládne to naprosto každý a je to jen minuta práce navíc.

4 bulky

  • 280 g mouky Schar Mix B
  • 90g tanzhongu
  • lžíce sladidla
  • 180ml mléka
  • malá lžíčka soli
  • 1/3 kostky čerstvého droždí
  • 1 vajicko
  • 1 žloutek
  • 20g rozpuštěného másla

Z droždí, sladidla, lžíce mouky a trochy mleka vymíchejte kašičku a nechte vzejít kvásek.

Do něho poté zapracujte všechny ostatní suroviny a připravte hladké, vláčné těsto, které nechte pod potravinovou fólii 2x zvětšit objem.

Troubu rozehřejte na 220 srupňů, na spodní rošt umístěte plec s cca pul litrem vody.

Těsto rozdělte na čtyři díly, na lehce pomoučené pracovní ploše vypracujte bulky, které pod igelitem nechte asi 15 minut odpočívat.

Poté potřete vajíčkem, posypte seznamem a dejte péct. Po 10 minutách vytáhněte spodní plech a dopékejte dozlatova.