Konečně jsem se po několika letech odhodlala a pustila se do těchto výborných asijských knedlíčků. Je hodne věcí, které mám v plánu zkusit, ale valím ke před sebou, protože se mi do toho buď momentálně nechce, nebo nejsou suroviny, nebo prostě není správná konstelace hvězd. Přesně tak to bylo s gyozou, navíc co si budeme nalhávat, je to trochu drbačka, ale dneska jsem si na plněné papriky umlela zbytečně moc masa, takže jsem to zkusila a musím říct, že jsem sama překvapena chutí.
Nejprve připravte těsto:
- 200g mouky Nutrifree Multioso
- 150ml vařící vody
- trocha soli
V míse promíchejte mouku se solí, začněte přilévat vařící vodu. Vidličkou ji zapracovávejte do mouky a jakmile to teplota mouky a vody dovolí, rukama vypracujte hladké těsto, které dejte do potravinové folie, aby neoschlo a připravíme náplň.
- 250g mletého vepřového masa – ideálně plec
- lžíčka soli
- lžíčka nastrouhaného čerstvého zázvoru
- půl nadrobno pokrájené cibule
- pokrájená zelená část jarní cibulky
- trocha pokrájené pažitky
- jedna najemno nastrouhaná mrkev
- stroužek prolisovaného česneku
- trocha pepře
- lžíce bezlepkové sójové omáčky
- lžíce sezamového oleje
Všechny ingredience důkladně promíchejte.
Polovinu těsta rozválejte na tenkou placku, ideálně tak, aby přes ni byl vidět vzor pracovni desky.
Skleničkou o prumeru cca 8-9cm vykrajujte kolečka. Po obvodu je potřete vodou, do středu dejte kuličku masové směsi, přehněte a okraje důkladně přilepte k sobě. Takto zpracujte veškeré těsto a náplň.
Na rozpálené pánvi s trochou oleje opékejte z obou stran po dobu pěti minut.
Priveďte k varu hrnec s vodou, vložte pařáček a napařujte opečené taštičky 12 minut.
Podávejte s omáčkou:
- 40 ml sójové omáčky bez lepku
- lžíce sezamového oleje
- pokrájená chilli paprička
- trocha jarní cibulky