Opět jeden hokus pokus s narváním přezrálých banánů do nějaké buchty. Jako iluze, že to budou pánové jíst s nadšením, jsem si opravdu nedělala, ale že to bude až tak převeliké “nadšení”, to teda překvapilo i mě 😀. Jeden se u toho kácel a předstíral minimálně srdeční selhání, u druhého jsem raděj dělala, že to nevidím. Situaci zachránil manžel, který mi ale zas užral půlku ještě před vyfocením (což je vlastně úplně v pohodě, už se taky stalo, že jsem šla fotit a ono nebylo co…). No, ale za nás dospělé to je jedlé velice. Jsou z toho hodně cítit banány ( což je teda překvapení) a chlebík je díky máslu neskutečně vláčný.
Forma 10x10x20cm
- 140g povoleného másla
- 100g mletého kokosového cukru ( může být i klasický)
- 2 vejce
- 4g kypřícího prášku
- 3 menší rozmačkané zralé banány
- 140g mouky Nutrifree Dolce
Nejprve vidličkou důkladně rozmačkejte banány.
V míse vyšlehejte povolené máslo s cukrem do hladkého krému, přidejte vajíčka a pokračujte ve šlehání, dokud nebude hmota hladká a nadýchaná.
Přidejte zbytek ingrediencí a důkladně vše spojte v těsto, klidně můžete promixovat.
Těsto nalijte do formy vyložené pečícím papírem a pečte na 180 stupňů cca 40 minut, ale kontrolujte špejlí. Čas je orientační s řiďte se zkušeností s vlastní troubou.