Ořechové řezy s mascarpone

Taky se pravidelně potýkáte s tím, že nakoupíte v nějakém deliriu tunu věcí a pak vůbec netušíte, co to dělá v lednici a jaký byl původní úmysl? No a tak přesně z tohoto důvodu na mě z lednice už měsíc čuměly dva kelímky mascarpone. Vůbec nevím, co jsem z nich chtěla dělat, takže jsem včera usoudila, že bych je teda asi mohla použít, než jim skončí trvanlivost. Pravda, moc kreativní jsem nebyla, ale na druhou stranu se fakt musím pochválit, že jsem se vůbec k něčemu vybičovala, protože se mi nechtělo, opravdu hodně se mi nechtělo. Ale kdo má rád rychlé recepty, tak do kuchyně na značky a jdeme na to.

Korpus plech 25×35 cm

  • 3 vajíčka – bílky a žloutky zvlášť
  • 120g sladidla dle preferencí ( ano – může být cukr)
  • 80g mletých vlašáků
  • 10g kakaa
  • 40g mouky Schar mix Bread

Bílky se sladidlem vyšlehejte do ultrapevného sněhu – špičky se nesmí ohýbat dolu. Všlehejte na nejnižší stupeň žloutky a z lehka vmíchejte do vaječné směsi mouku, kakao a ořechy.

vlijte do vymazaného a vysypaného pekáčku a pečte na 180 stupňů asi 20 minut. Řiďte se ale zkušeností s vaší troubou.

Nechte vychladnout.

Krém:

  • 500g mascarpone
  • 200ml 40% smetany ke šlehání Kunín
  • sladidlo dle chuti a preference
  • čoko poleva

Nejprve vyšlehejte mascarpone se sladidlem – krátce intenzivně. Vlijte smetanu a vyšlehejte do pevného krému, který naneste na vychladlý korpus a polijte čokoládou.

Bezlepkové ořechové řezy s mascarpone