Banánový chlebíček

Opět jeden hokus pokus s narváním přezrálých banánů do nějaké buchty. Jako iluze, že to budou pánové jíst s nadšením, jsem si opravdu nedělala, ale že to bude až tak převeliké “nadšení”, to teda překvapilo i mě 😀. Jeden se u toho kácel a předstíral minimálně srdeční selhání, u druhého jsem raděj dělala, že to nevidím. Situaci zachránil manžel, který mi ale zas užral půlku ještě před vyfocením (což je vlastně úplně v pohodě, už se taky stalo, že jsem šla fotit a ono nebylo co…). No, ale za nás dospělé to je jedlé velice. Jsou z toho hodně cítit banány ( což je teda překvapení) a chlebík je díky máslu neskutečně vláčný.

Forma 10x10x20cm

  • 140g povoleného másla
  • 100g mletého kokosového cukru ( může být i klasický)
  • 2 vejce
  • 4g kypřícího prášku
  • 3 menší rozmačkané zralé banány
  • 140g mouky Nutrifree Dolce

Nejprve vidličkou důkladně rozmačkejte banány.

V míse vyšlehejte povolené máslo s cukrem do hladkého krému, přidejte vajíčka a pokračujte ve šlehání, dokud nebude hmota hladká a nadýchaná.

Přidejte zbytek ingrediencí a důkladně vše spojte v těsto, klidně můžete promixovat.

Těsto nalijte do formy vyložené pečícím papírem a pečte na 180 stupňů cca 40 minut, ale kontrolujte špejlí. Čas je orientační s řiďte se zkušeností s vlastní troubou.

Bezlepkový banánový chlebíček