A máme tu další pečivo. Nebýt toho, tak naše děti zřejmě zahynou hlady. Úplně teď vidím ty výrazy uvědomělých žen, tvrdících, že pečivo není vůbec třeba, zbytečně si do těla rveme ty ošklivé škroby a prostě fuj a jejich děti to vůbec nejedí a nepotřebují. Dřív mě tyhle diskuse nasíraly, teď už se jen směju. Takže pokud máte chuť na opravdu vláčné pečivo, šup na značky do kuchyně a jdeme na to!
- 30 g ovesných bezlepkových vloček
- 100 ml kefíru
- 250ml vody
- 1/3 kostky droždí
- lžička sladidla
- lžička soli
- 330 g mouky Schar mix Bread
- 30 ml oleje
Vločky namočte asi na 15 minut do kefíru.
Z trochy vody, droždí, sladidla a lžíce mouky nechte vzejít kvásek.
Ke kvásku dejte namočené vločky a ostatní ingredience kromě oleje.
Vypracujte hladké těsto a nakonec zapracujte olej. Mísu přetáhněte potravinovou folii a nechte těsto zdvojnásobit objem ( kašlete na nejaký čas, pozorujte co dělá těsto v míse).
Předehřejte troubu na 220 stupňů a na spodní rošt dejte plech s 0,5 litrem vody.
Těsto rozdělte na 7 dílů s vypracujte bulky. Lehce, žádné zdlouhavé propracovávání. Dejte na plech, nechte 20 minut odpočívat.
Nařízněte uprostřed, potřete vodou a pečte cca 25 minut s párou, poté spodní plech vytáhněte a pečte dozlatova.