Myslím, že už je to třetí recept na banánový chlebík, co sem na web dávám. Původně jsem ho vůbec nechtěla zveřejňovat, protože tenhle druh hrníčkových receptů nemám ráda a vznikl úplně omylem, když jsem měla už rozmačkané banány a teprve potom jsem zjistila, že mi nefunguje váha. Proč nemám hrnkové recepty ráda? Protože jsou v bezlepku děsně zrádné, obzvlášť, když někdo neodolá a kreativně obměňuje ingredience.
Pokud se, ale budete striktně držet receptu, mělo by to klapnout. Těsto je dost řídké, v troubě jsem ho měla přikryté pod alobalem něco málo přes hodinu, ale výsledek je opravdu super. Přes noc jsem zapomněla přikrýt a chlebík je stále neskutečně vláčný a nadýchaný.
- 1 hrnek mouky Schar mix Bread
- 3/4 hrnku třtinového cukru
- 1/2 hrnku černého kakaa
- 1 větší lžička jedlé sody
- 1 vajicko
- 1 žloutek
- 3 rozmačkané banany
- 1/2 hrnku kefiru
- 1/2 hrnku rozpuštěného másla
V míse mixérem prošlehejte vajíčka, cukr, máslo a kefír do pěny.
Přisypte kakao, mouku a sodu a vmíchejte pomačkaný banán. A hotovo 🙂
Vlijte do formy vyložené pečícím papírem a pečícím papírem a pečte na 180 stupňů přikryté alobalem cca 60 minut.